
Embotits Mallart: el bon gust per la tradició i la qualitat
Des del 1 de gener de 2018, la Fundació Mas Albornà gestiona una petita empresa familiar d’elaboració d’embotits i altres derivats del porc: EMBOTITS MALLART de La Llacuna (Anoia). És una empresa familiar centenària que té molt bona imatge de producte artesà i de qualitat. En el traspàs del negoci (a la cinquena generació) el fill que està treballant a l’obrador i realitza bona part de l’elaboració, és una persona amb discapacitat intel·lectual. Els seus pares van apostar per ensenyar-li l’ofici i perquè pogués continuar el negoci. En arribar la jubilació dels pares van veure que no era viable deixar en mans del fill la totalitat del negoci i després de diferents ofertes d’empreses per traspassar i quedar-se l’activitat, no van tenir garanties de la continuïtat de feina del seu fill. Degut a això van plantejar a Mas Albornà la possibilitat de continuar l’activitat i assegurar de forma indefinida l’ocupació del seu fill. Després d’assumir l’activitat, s’està treballant per consolidar i ampliar el negoci i poder crear més llocs de treball. Un projecte singular i innovador: d’una banda la història, el coneixement, la tradició, l’experiència i la clientela de MALLART; i per l’altra el treball i el suport amb persones amb discapacitat, una estructura empresarial gran i molt arrelada al territori i la vocació d’emprenedoria de MAS ALBORNÀ.
Els destinataris del projecte són persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o amb problemes de salut mental. El projecte preveu beneficiar a 8 persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorn mental.
Accedeix al web de la Fundació Mas Albornà: AQUÍ