93 891 65 52 info@pinnae.cat                  
                 

El PROJECTE CAMINS D’INCLUSIÓ A LA VEGUERIA DEL PENEDÈS, impulsat per Amb Tu Associació, Acompanyament Terapèutic Catalunya (TotAMBtu) amb el suport de la Fundació Pinnae, va ser un dels projectes seleccionats en la 6a edició de la convocatòria “Impuls pel Territori” 2024.

Iniciat al setembre de 2024 i, després de set mesos de desenvolupament, ja ha atès un total de 45 persones, de les quals 17 són persones amb discapacitat i 28 són persones cuidadores. L’objectiu principal és oferir un acompanyament personalitzat i adaptat a les necessitats reals de les persones amb diversitat funcional, promovent el seu benestar emocional, hàbits de vida saludables i la seva autonomia, amb un enfocament centrat en la persona i el seu entorn quotidià.

Algunes dades rellevants fins al 30 d’abril de 2025 són les següents:

  • 178 hores d’atenció directa individualitzada a 17 persones amb diversitat funcional
  • 86 hores d’activitats d’oci inclusiu en espais comunitaris
  • 3 espais d’atenció grupal per a familiars, amb grups de 8 a 12 persones i sessions de 3 hores
  • 45 persones ateses en total: 17 amb discapacitat i 28 cuidadores
  • 4 acords de col·laboració amb entitats del territori

Les activitats d’oci inclusiu han permès que les persones participants gaudeixin de sortides com passejades a la platja, sessions de bolera o propostes culturals, sempre escollides conjuntament amb la persona acompanyada. Aquest enfocament reforça l’autonomia i la participació activa en la vida comunitària.

Els espais d’atenció per a familiars ofereixen eines per a la gestió emocional, la millora de la convivència i el gaudi compartit, fomentant l’acompanyament mutu i el descans emocional.

Un altre aspecte fonamental del projecte és la creació de xarxes de col·laboració destacant especialment el treball conjunt amb l’entitat Autisme pel Futur, que dona suport a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i a les seves famílies. Aquesta aliança ha permès sumar coneixement especialitzat, compartir recursos i oferir una atenció més coordinada i integral.